top of page
Zoeken

Glas in uw interieur. Waar en hoe?

Bijgewerkt op: 28 okt. 2021

Glashandel Huysmans Glas in Beringen is een familiebedrijf dat al 50 jaar gespecialiseerd is in glaswerken en glas op maat. Vraag een offerte.


Praktische en esthetische toepassingen van glas: eindeloze mogelijkheden

Glas is een bijzonder materiaal. Het biedt een bijna eindeloos potentieel bij het transformeren van een ruimte, zowel praktisch als esthetisch, en recente technologische vooruitgang heeft deze mogelijkheden nog verder uitgebreid. Hoewel beglazing vaak wordt gezien als een puur praktisch facet van architectuur en constructie speelt het ook een belangrijke rol in het interieurontwerp.


Wat zijn de voordelen van glas in uw interieur?

Hoewel interieurontwerp is gericht op de binnenomgeving van een ruimte of structuur (wie had dat gedacht?) betekent dat niet dat ontwerpers zich beperkt moeten voelen tot de man made esthetiek, het moderne of het architecturale. Een van de grote voordelen van glas in de interieurinrichting is dat het een kans biedt om de buitenwereld naar binnen te halen. Glazen wanden waren ooit omslachtig omdat ze dikke ondersteunende profielen nodig hadden, maar met moderne beglazingstechnieken kunnen specialisten en architecten nu volledig frameloze panelen maken van bijna elke grootte.


Glas in uw badkamer


Naast het binnenbrengen van natuurlijk licht in uw woning kan glas ook in de badkamer nuttig zijn. Denk maar aan glazen douche- en spatwanden. Wanneer u een visueel indrukwekkend douche-interieur hebt, zoals decoratieve tegels of stenen, laat een helder glazen douchedeur iedereen in de badkamer tot achter in de douche kijken. Makkelijker in onderhoud zijn de matglazen douchewanden. Ze bieden ook meer privacy. Om de textuur van matglas te creëren, etsen fabrikanten één kant met zuur, of zandstralen deze. Die ets voorkomt dat licht erdoorheen gaat, waardoor een doorschijnend oppervlak ontstaat.


Laat uw glazen wanden op maat maken


Glashandel Huysmans Glas in Beringen is een familiebedrijf dat al 50 jaar gespecialiseerd is in glaswerken en glas op maat. Zo helpen ze u graag met het vervaardigen van glazen douche- en spatwanden voor uw badkamerinterieur. Vraag nu om een offerte op maat.

Brochure Lacobelt Matelact
.
Download • 506KB

59 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page